IMMERSIVE CITIES

Iedere stad heeft een uniek verhaal waar je zelf onderdeel van kunt worden.

CONCEPT

Citytrips een andere betekenis geven. Door zelf onderdeel te worden van het verhaal leer je een stad pas echt kennen. Op een toegankelijke manier, met mobile augmented reality, loop je door een AR portal heen en sta je midden in de geschiedenis van Breda. De gebruiker wordt als het ware ondergedompeld in een virtuele omgeving, waarbij er een laag over de werkelijkheid wordt gelegd.

EERSTE PROTOTYPE

Het eerste prototype van de AR portal is in ontwikkeling. In deze testfase ben ik aan het kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn en waar de gebruikers op zitten te wachten.

HET VERHAAL

In deze virtuele omgeving ziet de gebruiker bekende Bredanaars die in de stad zijn geboren of geleefd hebben. Prins Willem van Oranje, de Heer en Baron van Breda, is terug in de stad waar hij in de 16e eeuw woonde in het kasteel van Breda. Hij staat in dezelfde virtuele ruimte met Virgil van Dijk. Momenteel duurste verdediger van de wereld en aanvoerder van het Nederlands elftal die opgroeide in de wijk Haagse Beemden aan de rand van Breda.

De list met het Turfschip van Breda is een van de bekendste voorvallen uit de Tachtigjarige Oorlog. In een levensechte virtuele omgeving krijg je als speler de taak om samen met Willem en Virgil Breda te bevrijden van de Spanjaarden. Je sluipt via het Spanjaardsgat het kasteel van Breda binnen en bedenkt een strategisch plan om een aanval uit te voeren en Breda te heroveren. In deze ervaring leer je op een interactieve manier Breda kennen.

De beleving op zich is zo interessant dat een hoge mate van engagement ontstaat. Je ontsnapt even aan de realiteit en gaat het gesprek aan met deze personen over de stad. Deze unieke manier van het beleven van een stad brengt mensen in beweging en geeft een citytrip een andere betekenis. Samenvattend ligt de kracht van Immersive Cities dus in het verhogen van de betrokkenheid van de gebruiker door zijn beleving te intensiveren. Door zelf onderdeel te worden van het verhaal leer je de stad pas echt kennen!

DOORONTWIKKELING

Mijn prototype is nu nog gemaakt in low poly, maar in de toekomst wil ik een levensechte 3D omgeving creëren die als “echt” wordt ervaren. Mijn ambitie is om het concept van Immersive Cities ook uit te rollen naar andere steden. Iedere stad heeft een uniek verhaal waar je als bezoeker zelf onderdeel van kunt worden. Door de mix van een stukje geschiedenis en de interessegebieden van millennials samen te brengen ontstaat er een boeiende beleving.

NIEUW PROJECT?

Ik denk graag met je mee hoe we jouw ambitieuze ideeën kunnen realiseren en jouw online business een boost kunnen geven.

Plan een gratis en vrijblijvende videocall in.